به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسکانیوز، سبوس گندم به دلیل داشتن منبع قابل توجه فیبر لبنی مشهور است، سبوس گندم همچنین منبع عالی از مواد معدنی و ویتامین هاست.
مصرف مقدار زیاد فیبر و غلات مثل سبوس گندم باعث کاهش خطر حملات قلبی و سندروم متابولیک می شود.
سبوس پوسته بیرونی سخت گندم است. ورود سبوس گندم غیر محلول به سیستم بدن به عمل هضم غذا کمک می کند و باعث افزایش حجم مدفوع و پیشگیری از یبوست می شود.
پودر سبوس گندم دارای مقادیر زیادی از مواد فسفر دار و ویتامینهای E، B، آهن، منیزیم، روی و کلسیم است که این مواد برای گلبولهای سفید و قرمز خون ضروری است.
بهترین خاصیت سبوس گندم که از قدیم شناختهشده است به فیبر آن برمیگردد که از یبوست و چاقی پیشگیری میکند و دومین خاصیت آن القای حس سیری است.
گندم نوعی گیاه است و از پوسته خارجی دانه آن (سبوس) برای درست کردن دارو استفاده میشود.
سبوس گندم یک منبع سرشار از فیبر است که برای جلوگیری از بیماریهای روده بزرگ (از جمله سرطان روده)، سرطان معده، سرطان سینه، مشکلات کیسه صفرا، هموروئید (بواسیر) و فتق هیاتال (بالا آمدن قسمتی از معده و کشیده شدن آن داخل دیافراگم) از طریق دهان مصرف میشود.
طریقه مصرف سبوس گندم
به گزارش تبیان، سبوس گندم را میتوانید روی هر غذایی اضافه کنید، از پلو و خورش گرفته تا ماست و شیر و سالاد. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب بریزید و میل کنید.
می توانید آن را به صورت دم کرده و یا مخلوط با شیر مصرف کنید. مثلا یک قاشق سوپخوری سبوس را در یک لیوان شیر ریخته و هم بزنید و سپس بنوشید.
زیاده روی در مصرف سبوس
همان گونه که کاهش یا عدم مصرف سبوس برای عملکرد سیستم گوارشی مناسب نیست، افراط و زیاده روی در مصرف سبوس نیز عارضه به وجود می آورد. بنابراین توجه به نکات زیر ضروری است:
- زیاده روی در مصرف سبوس ممکن است ایجاد اسهال کند.
- زیاده روی در مصرف سبوس منجر به انسداد روده و التهاب دیورتیکول روده می شود.
- توصیه می شود پس از مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.
پس رعایت اعتدال و میانه روی در مصرف هر نوع ماده غذایی ( هر چند مفید باشد ) لازم و ضروری است.
سبوس ها به صورت پودر شده هستند، آن را تمیز بشویید (در آب خیس کنید و سپس از روی آب سبوس را بگیرید.)
نظر شما